FAQ

Heeft u terugbetaling op het tarief?

Wij raden u aan om bij de eerste sessie uw mutualiteit te vermelden, en dan kunnen we u vertellen hoeveel terugbetaling u krijgt. We kunnen alvast zeggen dat de doorsnee mutualiteit 20% terugbetaald.
Wij verwijzen ook naar de nuttige links op de pagina over, waar u de links naar de mutualiteiten kan vinden.

Welke technieken gebruikt u bij de behandeling?

In de eerste plaats kan u ruimte krijgen om over uw gedachten, emoties en inzichten te reflecteren, advies te vragen, te vertellen, ... .
We gebruiken gedrags-cognitieve psychologie. Hierbij hanteren we de verschillende generatie therapieën. Met de eerste generatie bieden we gedragstherapie aan. De tweede generatie gebruiken we om de cognitieve benadering te integreren. Van de derde generatie ontlenen we de Attachment and commitment benadering, dialectische gedragstherapie en mindfulness based therapie. 
Oplossingsgerichte en motivationele technieken introduceren we waar nodig. 
Wij gebruiken geen Freudiaanse of Jungiaanse analysetechnieken.

Verder gebruiken we voor relatietherapie technieken uit de systeemtherapie, waaronder de contextuele therapie, de gedragscognitieve psychotherapie en de narratieve psychotherapie.

Hoe lang duurt een therapiesessie?

Een therapiesessie duurt 45 minuten.

Wat is het tarief voor de psychische begeleiding?

Individuele psychische begeleiding: 50 Euro
Relatietherapie: 60 Euro

Terugbetaling voor studenten

Studenten kunnen bij aanvraag terugbetaling krijgen van de UGent en de Hogeschool. Elke aanvraag wordt apart behandeld door deze instanties.